Stacks Image 635

Om mig


Jag har alltid varit kreativ. Skapandet har sett olika ut i olika tider men det har alltid funnits. Många år ägnade jag åt musik. Något jag fick sluta med då jag på grund av sjukdom tappade hörseln. Keramiken började jag med mest av en slump. Efter att jag lärt mig teckenspråk skulle jag börja träna på att använda tolk. Det blev en kvällskurs. Hade först tänkt mig måleri men keramikkursen var billigare så den fick det bli. Måleri har jag faktiskt provat på nu på senare år. Fastnade för keramiken rätt snart. Hade en väldigt bra och inspirerande lärare. Gick olika kurser under en period på 4 år. Efter det så fortsatte jag på egen hand. Den första utställningen var 2008 tillsammans med bildkonstnären Heidemari Z Carnelid. Det var i ett litet galleri i Gamla stan Stockholm. Att få se sina små alster i skyltfönstret var väl lite som att få höra sin egen sång på radio kan jag tänka mig, även om jag aldrig fick uppleva det.

Efter den första utställningen har det rullat på med ett par utställningar om året. Jag arbetar väldigt långsamt och göra bara vad som faller mig in. De senaste åren har verksamheten gått runt så till vida att jag fått tillbaka kostnaderna för själva tillverkningen. Det är jag tacksam och nöjd med. Jag skapar därför att jag måste och inte för att det ska ge någon slags utväxling i pengar eller berömmelse. Det jag gör är inte särskilt kommersiellt. Är inte bekväm med uppmärksamhet eller att försöka marknadsföra mig. Det är skapandet som är centralt. Ibland får min fru Ulrika stå för idéerna till skulpturerna. Det händer också att det kommer speciella önskemål från kunder. Jag är sjukpensionär efter som jag har rätt många efterverkningar av min sjukdom förutom dövheten. Keramiken är alltså på hobbynivå jag skapar när det finns tid och kraft. Det kommer aldrig bli någon storproduktion. Tycker om att göra skulpturer som har en berättelse, en stämning eller en händelse i sig. Förutom skapandet så går jag på en folkhögskola för döva några timmar i veckan. Hoppas att du som besöker den här hemsidan tycker att det jag gör berör på något sätt. På bilden lånad hund.

På den tidigare hemsidan fanns en keramikblogg. Den är nu nerlagd efter som jag inte känner att jag orkar med det. Vill du följa arbetet i ateljén så är du välkommen att göra det via Instagram på #konstkeramik. Klicka på Instagram loggan nedan.


Instagram

CV


Utbildning 2005-2008 olika kurser i keramik Folkuniversitetet Norrköping under ledning av Solveig Uhr.
Jurybedömda Salonger:
Under samma tak Östergötlands länsmuseum 2011.
Under samma tak Östergötlands länsmuseum 2014.
Offentlig representation:
Mariagården Finspång 3 skulpturer.
Hedvigs Prästgård Norrköping 1 skulptur.


Pressklipp nedan.


Stacks Image 637
Stacks Image 638
Stacks Image 639
Stacks Image 640
Stacks Image 641
Stacks Image 642